miercuri, martie 29, 2006

Ziua internaţională a cărţilor pentru copii


În luna aprilie, în afară de "Săptămâna naţională a bibliotecilor", respectiv "Ziua bibliotecarului", pe 2 aprilie avem de sărbătorit şi "
Ziua internaţională a cărţilor pentru copii".
A se vedea alăturat afişul oficial.







Căutând printre siteuri am dat de cântăreaţa Rebecca Angel care vrea să fie bibliotecară. Titlul cântecului este I want to be a librarian. Rebecca a dedicat piesa prietenei sale, care este bibliotecară.

Kiss Laszlo bibliotecar
Liceul Teoretic Mikes Kelemen
Sfantu Gheorghe

Etichete: ,

marți, martie 21, 2006

Laudă seminţelor

În cadrul Festivalului Internaţional "Lucian Blaga", se va desfăşura proiectul educativ "Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor", organizat de C.C.D.Alba . La acest Proiect participă elevi şi cadre didactice din toată ţara, în secţiuni distincte. La secţiunile "Eseuri","Artă plastică", "Informare-documentare" s-au înscris şi elevi din judeţul Olt. La secţiunea "Informare- documentare", elevii au beneficiat de un sprijin substanţial din partea bibliotecarilor şcolari.Trimiterea lucrărilor se face până pe data de 7 apr. 2006.
Mai multe informaţii la C.C.D. Alba, tel.: 0258/826147, fax: 0258/833101. Web: www.ccdab.go.ro , e-mail: ccdab@yahoo.com
Preşedinte Filiala Olt a ABIR
Morărescu Viorica

Etichete: , ,

Săptămâna naţională a bibliotecilor


Stimaţi colegi
,
În acest an, “Săptămâna naţională a bibliotecilor” va fi organizată în perioada 23-29 aprilie.
După cum ştiţi, ziua de 23 aprilie este recunoscută la nivel naţional drept “Ziua bibliotecarului”.
Vă rugăm să ne informaţi până la data de 10 aprilie a.c. cu privire la acţiunile ce se vor desfăşura cu ocazia săptămânii naţionale a bibliotecilor în filiala ABIR pe care o conduceţi, pentru a putea centraliza şi face cunoscute aceste evenimente.
În anul 2005, ANBPR a reuşit realizarea unui calendar foarte bogat de evenimente ocazionate de acest moment deosebit (lista acestor manifestări poate fi consultată la următoarea adresă web:
http://www.anbpr.org.ro/calendar_2/z_biblio_2005.htm).
Dorim ca şi Asociaţia Bibliotecarilor din Învăţământ să folosească această oportunitate pentru afirmarea bibliotecilor în comunităţile cărora le aparţin, prin organizarea de manifestări care să facă cunoscute diversitatea de servicii oferite de bibliotecile din învăţământ şi eforturile bibliotecarilor de a asigura o calitate cât mai bună a acestor servicii.

Vă mulţumim pentru colaborare!

Secretar general al ABIR

Robert Coravu

Etichete:

sâmbătă, martie 18, 2006

Care este viitorul clasificării zecimale?

Federaţia Asociaţiilor de Bibliotecari din România lansează ciclul de reuniuni profesionale: Provocările biblioteconomice ale secolului XXI.
În ziua de 4 mai 2006, cu începere de la ora 9, se va desfăşura primul workshop din acest ciclu, cu tema: Sistemul clasificării zecimale poate supravieţui? Lucrările vor avea loc la sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti (str. Boteanu nr.1, Sala „Dan Simonescu”).
Întrucât numărul de participanţi este limitat, cei interesaţi sunt rugaţi să confirme participarea şi, dacă este cazul, să transmită, prin e-mail, lucrările pe care le vor prezenta până la data de 23 aprilie 2006.
Persoană de contact: Marin Pruteanu, tel. 312.11.18 int. 262 sau 223, fax 3120108 (specificaţi: „Pentru Marin Pruteanu”), e-mail marin_pruteanu@yahoo.com.
Preşedinte FABR,
Prof. univ. dr. Mircea Regneală

Etichete: , ,

joi, martie 16, 2006

Expoziţie de carte Mircea Eliade

La Colegiul " Ion Minulescu" Slatina, jud.Olt, cu ocazia
Anului Cultural Mircea Eliade a avut loc Sesiunea de
referate şi comunicări " Mircea Eliade vocaţia
universalităţii", dramatizare a nuvelei "La ţigănci",
expoziţie documentară de carte M.Eliade.
Cu deosebită consideraţie,
Morărescu Viorica

Etichete: ,

eXTReMe Tracker