duminică, ianuarie 28, 2007

Comisia Naţională a Bibliotecilor-şedinţă luna ianuarie

In sedinta ce s-a desfasurat la Ministerul Culturii si Cultelor in data de 24 ianuarie ora 9,30, s-au dezbatut si analizat urmatoarele probleme:

  • Discutii privind legea achizitiilor publice. Reprezentantul MCC si reprezentantul MEC in comisie vor incepe demersurile in cadrul ministerelor pentru a obtine o ordonanta de urgenta pentru exceptarea achizitiilor cartilor de la aceasta lege. Termen:URGENT
  • Analiza situatiei informatizarii bibliotecilor din Romania cu scopul realizarii Catalogului National. Se va trimite un chestionar la toate bibliotecile, se va identifica nivelul tehnic si informatizarea bibliotecilor, se va stabili nivelul de finantare necesar. Dupa colectarea datelor se va dezvolta un proiect national.
  • Analiza proiectelor de digitizare. Se va trimite un chestionar pentru a dispune de informaţiile necesare întocmirii statisticii privind digitizarea publicaţiilor din bibliotecile din România. Scopul principal este acela de a evita paralelismele în activitatea de digitizare şi realizarea unui plan de colaborare în scopul diseminării informaţiilor.
  • Elaborarea unui plan operaţional de formare profesională continuă a personalului de specialitate din Biblioteci şi Centre de Informare din România, susţinut de Ministerul Culturii şi Cultelor şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. In acest scop se va trimite un chestionar pentru identificarea nevoilor de formare.
  • Reluarea si finalizarea aprobarilor privind evaluarea patrimoniului mobil de tip carte, a vizarea dosarelor pentru experti si evaluatori.
  • Elaborarea unei metodologii pentru autorizarea infiintarii de biblioteci.
  • Realizarea unui catalog al tuturor bibliotecilor din Romania, definirea institutiei si a obligatiilor ordonatorilor de credite fata de aceste institutii.

La sedinta urmatoare se vor face propuneri privind specialistii ce vor fi cooptati pentru realizarea proiectelor propuse.

In intervalul dintre sedinte, membrii comisiei vor lucra si colabora pentru realizarea celor de mai sus.

Urmatoarea sedinta va avea loc in 28 februarie 2007.

Asteptam propuneri,sugestii si critici la adresa cnb@unitbv.ro

Presedinte,

Prof.univ.dr.Angela REPANOVICI

Etichete:

1 Comments:

At 3/05/2007 4:24 p.m., Anonymous Anonim said...

Foarte interesant raportul de la sedinta CNB, cu atat mai mult cu cat ABIR este singura institutie care furnizeaza informatii pe aceasta tema. Sper sa continuati si cu informari despre sedintele urmatoare.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home

eXTReMe Tracker