vineri, decembrie 08, 2006

O noua biblioteca digitala

Microsoft a lansat o bibliotecă digitală on-line

Microsoft a lansat, ieri, în Statele Unite, o bibliotecă digitală on-line, Live Search Books, care va concura cu proiectul controversat al portalului Google de a face disponibilă on-line întreaga literatură universală, transmite AFP. Este un serviciu-test care va cuprinde zeci de mii de cărţi din domeniul public şi juridic, printre care şi cărţile puse la dispoziţie de British Library şi de universităţile din Toronto şi California. În august, Google [sic - e vorba de Microsoft - n.n.] a anunţat că a încheiat un acord cu Universitatea din California pentru a face disponibil on-line conţinutul bibliotecilor acestei instituţii, care constituie unul dintre fondurile de carte cele mai importante din lume. În cazul cărţilor protejate de drepturi de autor, utilizatorul poate găsi informaţii care se limitează doar la autor, titlul cărţii căutate şi câteva idei ale acesteia, precum şi informaţii despre locurile de unde poate procura sau împrumuta volumul. (Mediafax)
(Stire preluata din Adevarul, 8 dec. 2006 - http://www.adevarulonline.ro/2006-12-08/Magazin/microsoft-a-lansat-o-biblioteca-digitala-on-line_209891.html)
Detalii: http://publisher.live.com/
Accesare: http://books.live.com/

Etichete:

1 Comments:

At 10/22/2007 10:20 a.m., Anonymous Anonim said...

Da...un proiect extrem de util. Cei care il realizeaza efectiv sunt cei de la Content Conversion Specialists... mai multe informatii pe: www.content-conversion.com (exista si versiune in limba romana)
Poate vor reusi si bibliotecile din Romania sa faca asa ceva.

 

Trimiteți un comentariu

<< Home

eXTReMe Tracker