miercuri, martie 14, 2007

Mircea Eliade - 100 de ani între profan şi sacru

Între 25.01.2007 şi 13. 03.2007, la Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, s-a desfăşurat un program pedagogic complex dedicat împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelui scriitor, filosof şi istoric Mircea Eliade. A fost un parteneriat între Centrul de Documentare şi Informare şi catedra de Limba şi literatura română. La realizarea sa au participat un număr de 80 de elevi din clasele a IX-a C, a IX-a D şi a X-a A, coordonaţi de prof. bibliotecar Diana Ionescu, profesor Emilia Mihnea şi profesor Corina Muntean.

Elevii din clasa a X-a au întocmit o fişă biografică, un material intitulat „Mircea Eliade în fondul de carte al bibliotecii colegiului” şi au făcut analize pe text la nuvelele citite (în afara lecturii cerute la clasă). Toate acestea, cu ilustraţii potrivite tot de ei, le-au publicat în cartea „100 de ani între profan şi sacru”.

Elevii din cele două clase de a IX-a au scris povestiri ştiinţifico-fantastice , adunate în volumul „Ce ne aduce viitorul ?”.

Pentru prezentarea proiectului în power point, ţinută în sala de festivităţi a Colegiului, elevii au pregătit imagini şi citate din cele două cărţi. În faţa invitaţilor (alţi elevi, profesori şi reprezentanţi ai mass mediei locale), copii implicaţi în această activitate au citit câteva din creaţiile proprii cuprinse în cele două volume.

Activitatea a avut succes, astfel că am fost invitaţi la un post local de televiziune să relatăm mai pe larg despre ideea proiectului, despre modul cum s-a realizat şi, bineînţeles, despre cele două cărţi.

Diana Ionescu
secretar ABIR Maramures

Imagini de la manifestare:

eXTReMe Tracker