marți, martie 20, 2007

Constituirea Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR)

Luni, 19 martie 2007, în Aula Bibliotecii Academiei Române, s-a desfăşurat adunarea de constituire a Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR).
Din acest moment, până la realizarea site-ului noii asociaţii, detalii privind activitatea acesteia veţi putea găsi la adresa http://proiectabr.wordpress.com. Blogul ABIR şi site-ul disponibil la adresa www.bcut.ro/abir NU VOR MAI FI ACTUALIZATE.
Vă rugăm să popularizaţi adresa menţionată mai sus, astfel încât cât mai mulţi colegi interesaţi de activitatea noii asociaţii să afle de existenţa ei.

Etichete:

miercuri, martie 14, 2007

Mircea Eliade - 100 de ani între profan şi sacru

Între 25.01.2007 şi 13. 03.2007, la Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, s-a desfăşurat un program pedagogic complex dedicat împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelui scriitor, filosof şi istoric Mircea Eliade. A fost un parteneriat între Centrul de Documentare şi Informare şi catedra de Limba şi literatura română. La realizarea sa au participat un număr de 80 de elevi din clasele a IX-a C, a IX-a D şi a X-a A, coordonaţi de prof. bibliotecar Diana Ionescu, profesor Emilia Mihnea şi profesor Corina Muntean.

Elevii din clasa a X-a au întocmit o fişă biografică, un material intitulat „Mircea Eliade în fondul de carte al bibliotecii colegiului” şi au făcut analize pe text la nuvelele citite (în afara lecturii cerute la clasă). Toate acestea, cu ilustraţii potrivite tot de ei, le-au publicat în cartea „100 de ani între profan şi sacru”.

Elevii din cele două clase de a IX-a au scris povestiri ştiinţifico-fantastice , adunate în volumul „Ce ne aduce viitorul ?”.

Pentru prezentarea proiectului în power point, ţinută în sala de festivităţi a Colegiului, elevii au pregătit imagini şi citate din cele două cărţi. În faţa invitaţilor (alţi elevi, profesori şi reprezentanţi ai mass mediei locale), copii implicaţi în această activitate au citit câteva din creaţiile proprii cuprinse în cele două volume.

Activitatea a avut succes, astfel că am fost invitaţi la un post local de televiziune să relatăm mai pe larg despre ideea proiectului, despre modul cum s-a realizat şi, bineînţeles, despre cele două cărţi.

Diana Ionescu
secretar ABIR Maramures

Imagini de la manifestare:

luni, martie 12, 2007

Adunarea de constituire a ABR

Urmare a adeziunii bibliotecarilor din toate tipurile de biblioteci (circa 800 de adeziuni individuale in acest moment, iar inscrierile continua) la Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR) şi a alegerii birourilor de coordonare ale celor cinci diviziuni care formează asociaţia, sunteţi invitaţi, conform proiectului de statut, la Adunarea Generală de constituire a ABR.

Adunarea va avea loc în ziua de 19 martie, ora 11 în Aula Bibliotecii Academiei Române.

Norma de reprezentare, conform proiectului de statut, este de 1/10membri înscrişi. Adunarea va valida conducerea diviziunilor şi va alege conducerea centrală a asociaţiei. De asemenea, se va vota Planul de activitate al ABR pe anul 2007.

Revista Română de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării

Miercuri, 7 ianuarie 2007, s-a desfasurat sedinta Colegiului de redactie al Revistei Romane de Biblioteconomie si Stiinta Informarii. A fost stabilita tematica aparitiilor din anul 2007, dupa cum urmeaza (formularile temelor sunt provizorii):

Nr. 1: Biblioteca 2.0; Coordonator: Robert Coravu

Nr. 2: Biblioteca şi digitizarea; Coordonator: Angela Repanovici

Nr. 3: Servicii furnizate de biblioteca publică; Coordonator: Liviu Dediu

Nr. 4: Proiecte de cercetare în domeniul biblioteconomiei şi ştiinţei informării în România; Coordonator: Elena Târziman

Cei interesati sa contribuie cu articole pot lua legatura cu coordonatorii numerelor sau cu secretariatul revistei. Reamintim ca toate aceste informatii, precum si recomandarile pentru autori se regasesc la adresa http://www.bcut.ro/abir/rrbsi.html

Robert Coravu

Etichete:

eXTReMe Tracker